Zalm op een sausje van prei
Dit recept kan je ook maken met kabeljauw.
Ik maak ze hier in huis heel blij met zalm, vandaar dat we het met zalm hebben gemaakt.
Deze keer diepvries zalm, omdat ik de boodschappen voor de hele week in 1 keer wilde halen. Van de visboer is lekkerder, maar deze was ook zeer goed te doen!
PRINT OF DOWNLOAD DIT RECEPT
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
4 zalmfilets van 100 gr
100 ml slagroom
1 el maïzena
1/2 bosje dille
2 preien
zout en peper
Hoe maak je het?
Laat de zalm ontdooien als je diepvries gebruikt
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snij de prei in hele dunne ringetjes
Fruit de prei in een klein scheutje olijfolie een beetje aan en schep hierna in een ingevette ovenschaal
Strooi peper en zout op de zalmfilets en leg deze bovenop de prei in de ovenschaal
Meng de slagroom, de maïzena en lekker ruim peper en zout door elkaar
Knip de dille fijn en roer door het mengsel
Giet dit mengsel in de schaal en zet voor 10 tot 12 minuten (hangt van de oven af) in de oven
Geniet!