Geen zin om uitgebreid te koken? Deze ‘fastfood’ turkse pizza is echt heel erg lekker! Heerlijk voor een makkelijke zaterdag. We noemen hem turkse pizza, maar het is er eigenlijk een klein broertje van. Geniet maar lekker!
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
4 tomaten bosje peterselie
2 (eventueel rode) uien
2 paprika’s
300 gr rundergehakt
klein blikje tomatenpuree
4 piadina’s of wraps
peper en zout
scheutje ketjap
chilipoeder
olijfolie
sla
1 teen knoflook
125 ml yoghurt
een druppeltje citroensap
BEREIDINGSWIJZE
Snij de paprika’s in stukjes
Snij de tomaten in vieren en verwijder de harde kern en de zaadlijsten
Doe de paprika’s, tomaten en een deel van de peterselie in een keukenmachine en hak alles lekker fijn
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet op de grilstand
snipper de uien en maak de knoflook schoon
Verwarm een scheutje olie in de koekenpan en fruit de uien aan.
Doe de gehakt erbij en bak rul doe het paprika mengsel erbij
meng met het gehakt en de uien
doe er een blikje tomatenpuree bij
Breng het geheel op smaak met peper, zout, de chilipoeder, citroensap en een scheutje ketjap
Maak de ijsbergsla schoon en snij fijn
Schep het gehaktmengsel op de piadino’s of de wraps
Doe ze 10 minuutjes in de voorverwarmde oven
Maak ondertussen de knoflooksaus
Meng de yoghurt met het uitgeperste teentje knoflook
maak verder op smaak met wat citroensap, peper, zout en de rest van de peterselie
Haal na 10 minuten de piadina uit de oven, schep er wat knoflooksaus op en maak af met wat sla
Geniet!