Deze pasta is één van de favorieten hier in huis. Het liefst met zelfgemaakte pesto! Echt genieten van de Italiaanse keuken!
PRINT OF DOWNLOAD DIT RECEPT
INGREDIËNTEN
Voor 2 personen
200 gr tagliolini
1 kipfilet
1 citroen olijfolie
Verse peterselie
Peper
Zeezout
2 tenen knoflook
bakje verse basilicum blaadjes
20 gram pijnboompitjes
25 gr parmezaanse kaas
Prei in kleine stukjes paprika in kleine stukjes
ui in halve ringen of gesnipperd
BEREIDINGSWIJZE
Begin met de kip in blokjes te snijden
Maak een marinade van het sap van een 1/2 citroen, 2 eetlepels olijfolie, een aantal takjes verse peterselie, verse peper en zeezout
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan
Pluk de blaadjes van de basilicum en doe ze in een kom
Pel en pers de knoflook en voeg toe aan de basilicum
Doe de pijnboompitten in de kom
Voeg het sap van een halve citroen en een flinke scheut olijfolie toe
Pureer alles met een staafmixer of keukenmachine tot een smeuïge massa
Voeg nog een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met zeezout en peper
Nog even mixen en klaar is de pesto!
Kook de tagliolini in ruim kokend water volgens de bereidingswijze op de verpakking Terwijl dit gebeurt bak je de gemarineerde kip (kan gewoon in de marinade)
Bak de groente mee en laat even lekker door sudderen
Giet de tagliolini af, doe terug in de pan en roer het pesto mengsel er goed doorheen. Roer dan het kip groente mengsel door de pasta en Buon appetito!
Geniet!