Snijbonen stamppot hadden wij eigenlijk nog nooit gemaakt, maar gaan we op deze manier zeker vaker doen! Lekker hartig en vooral lekker met een ouderwetse gehaktbal erbij!
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
1 kilo kruimige aardappelen
500 gr snijbonen
100 ml melk
eventueel een bosuitje
1 teentje knoflook
een ui
laurierblad
zout en peper
Cayennepeper
gemberpoeder
nootmuskaat
BEREIDINGSWIJZE
Kook de aardappelen met het laurierblad in een pan en de snijbonen in een andere pan in ongeveer 20 minuten gaar
Fruit ondertussen de ui of het sjalotje met de knoflook even aan
Giet de aardappelen af en voeg de melk, de kruiden en het ui knoflook mengsel toe. Stamp zodat je een soort puree krijgt
Voeg de snijbonen toe, stamp nog even lekker door en serveer eventueel met een bosuitje in ringetjes gesneden er op
Heerlijk met een gehaktbal (zie recept) en een juslepel jus!
Geniet!