SPERZIEBONEN OVENSCHOTEL
Sperziebonen met gebakken aardappels en kip, dat klinkt al best goed. Maar deze variant is echt een hele goeie! Wij maken hem zeker elke maand!
Sperziebonen zijn erg gezond. Ze zeggen dat 100 Gram boontjes genoeg is voor 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Vitamine K is goed voor 18% en vitamine A voor 13% van de AHD. Sperziebonen bevatten ook Magnesium, kalium, ijzer, calcium en fosfor. Wat betreft vitaminen zit er naast C, A en K veel B1, B2, B3, B6 en B11 in sperziebonen. Daarnaast zitten er ook veel vezels in sperzieboontjes
De naam sperziebonen komt van aspergebonen, omdat ze vroeger net als asperges met een beetje nootmuskaat en boter werden gegeten
INGREDIËNTEN
(4 personen)
400 gr sperziebonen
400 gram mini rösti rondjes
400 gram kipfiletreepjes met shoarma kruiden(recept)
3 eetlepels olijfolie
100 gram geraspte kaas
Snij de kipfilet in reepjes en kruid ze met shoarma kruiden (kruiden het liefst zelf samengesteld, zie recept) en laat lekker een half uurtje intrekken
Warm de oven voor op 175 graden
Kook de sperziebonen beetgaar
Laat de olijfolie warm worden in een koekenpan en bak de mini rösti rondjes hierin. Als ze niet meer bevroren zijn, maak de röstirondjes fijn onder het bakken.
Neem een ovenschaal, vet deze voor de zekerheid in met een klein beetje olijfolie (ik doe dit zelf met keukenrol)
Doe als eerste de rösti in de schaal, hierna de sperziebonen en daarna de kipfiletreepjes.
Verdeel de geraspte kaas erover en zet ongeveer 15 minuten in de oven op 175 graden