Nasi net even anders

Nasi net even anders

voor 4 personen
Deze nasi is net even anders, maar erg lekker! Je kunt dit gerecht ook goed in porties invriezen.

PRINT OF DOWLOAD DI RECEPT

INGREDIËNTEN
300 gram zilvervliesrijst of Toverrijst ‘extra vezels’
450 gram schone prei in ringetjes
200 gram mager rundergehakt of tartaar
200 gram champignons (1 bakje)
2 paprika’s taugé (eventueel)
1 ui
2 teentjes knoflook
½ zakje nasi kruiden (zelf samen gesteld, zie recept nasikruiden, of kant en klaar)
1 scheutje ketjap verse zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Fruit de knoflook en ui in de olie in de pan.
Zet het vuur laag en doe het gehakt erbij.
Maak het gehakt klein en bak het rul.
Voeg de gesneden  prei en de paprika’s toe en roerbak dit ongeveer 5 minuten op laag vuur.
Voeg als laatste de nasikruiden, een scheut water, ( evt taugé  )en wat peper erbij.
Laat dit nog 2 minuutjes garen.
Voeg de rijst toe en roer goed door.
Breng op smaak  met peper en een scheutje ketjap.
Een gebakken eitje en een plakje ham en klaar!

(Visited 571 times, 1 visits today)