Weinig tijd? Deze bonenschotel is in 20 minuten ongeveer klaar en smaakt erg lekker, vinden wij! Meestal eten we hem zelf met rijst, dus zo hebben we hem ook op het menu gezet. Om het geheel wat pittiger te maken, zou je ook nog rode peper toe kunnen voegen.
INGREDIËNTEN
Voor 2 personen 1
75 gram rundergehakt
1 blikje kidneybonen (150 gr)
1 rode paprika
1 gele paprika
1 kleine ui
1 tl paprika poeder
1/2 tl komijn
100 gr tomatenblokjes
wat zout en peper naar smaak
200 gr rijst
BEREIDINGSWIJZE
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak
Snijd de gele en de rode paprika in stukjes
Snipper het uitje
Giet een beetje olie in de pan en bak het gehakt rul
Voeg daarna het uitje toe en bak twee minuten mee
Voeg dan de gele en rode paprika toe
Bak de paprika ongeveer 3 tot 4 minuten mee.
Voeg de kidneybonen, de tomatenblokjes en de kruiden toe
Laat het gehaal 5 tot 10 minuten pruttelen
Serveer met de rijst
Smakelijk eten!
Geniet!