KWARKBROOD
Kwarkbrood, klinkt misschien een beetje vreemd, maar is echt heel goed te doen! Makkelijk te maken en ik snij hem als het afgekoeld is in plakken, die ik in de vriezer doe! Een heel gezond, makkelijk mee te nemen tussendoortje!
PRINT OF DOWNLOAD DIT RECEPT
INGREDIËNTEN
100 g boekweitmeel en 150 g tarwebloem OF 250 gr speltmeel
250 g magere kwark (of vetvrije Griekse yoghurt)
1 ei
1 banaan
1 tl bakpoeder
1 snufje zout
1 appel (geschild en in stukjes)
1 snufje kaneel
1 handje ongezouten noten
Olijf olie of spray om het cakeblik in te vetten
1 cakeblik
BEREIDINGSWIJZE
Leg de stukjes appel en de nootjes even apart.
Meng de droge ingrediënten door elkaar.
Doe hetzelfde met de natte ingrediënten, meng de kwark, de bananenstukjes en het ei even goed door elkaar tot een glad beslag
Meng dan de natte en droge mis door elkaar, het wordt een beetje een taai beslag nu
Door dit beslag roer je de stukjesappel met kaneel en de nootjes
Als je beslag klaar is, kan het in een ingevet cakeblik.
De oven zet je op 200 graden(voorverwarmen hoeft niet) en na 45 minuten heb je een heerlijk kwarkbrood!
Snij nadat het afgekoeld is in ongeveer 15 plakken en vries in wat je nu niet nodig hebt!
Geniet!