Italiaanse aardappel courgette ovenschotel

Ovenschotels zijn altijd zo lekker makkelijk, omdat je als de schaal in de oven staat, alles al lekker op kunt ruimen in de keuken! Met deze ovenschotel heb je aardappelen, groente, vlees en Italië in 1 ovenschaal!
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
450 gr aardappelschijfjes
350 gr rundergehakt
400 gr tomaten blokjes uit een pakje
1 paprika
1 ui
scheutje olijfolie
1 courgette
1 bol mozzarella
2 knoflookteentjes
peper en zout
1 tl oregano
50 gr geraspte kaas
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven op 180 graden.
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan en bak de ui 2 minuutjes.
Voeg het gehakt toe en rul dit bruin.
Voeg dan de knoflook toe en laat nog een paar minuutjes op middelhoog vuur bakken. Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika en snijd in blokjes.
Snijd de helft van de courgette in blokjes en de andere helft in plakken.
Voeg de stukjes paprika en de blokjes courgette toe aan het gehakt en bak nog 2 minuutjes mee.
Breng het geheel op smaak met oregano en een flinke snuf peper en zout.
Giet de tomatenblokjes er bij en laat het geheel 10 minuten pruttelen zodat de saus wat kan indikken
Vet ondertussen een ovenschaal met een beetje olie en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem, bestrooi met een beetje peper en zout.
Schep het gehaktmengsel op de aardappelschijfjes.
Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel over het gehakt.
Dek de ovenschotel af met een laag aardappelschijfjes met plakken courgette die je er dakpansgewijs tussen stopt.
Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven.