Boerenkool met worst… Ik kan daar zelf heel erg trek in hebben! De 75 gram worst snij ik eerst in plakjes en dan de plakjes weer door de helft. Bij elke hap boerenkool neem ik zo’n half plakje worst. Het lijkt op zondigen, maar is geen probleem!!! Heerlijk!
Download dit recept als PDF
Wat heb je nodig voor deze boerenkool met worst? (4 personen)
- 400 gr boerenkool
- 400 gr gekookte aardappelen
- boerenkool kruiden (zie recept)
- 50 ml melk
- Magere rookworst (75 gram)
- zakje jus (maggi jus voor stamppot)
- 25 gr bakboter
Hoe maak je deze boerenkool met worst?
- Breng de aardappels in een pan met water aan de kook
- Breng de boerenkool in een klein laagje water aan de kook
- Laat de aardappels ongeveer 20 minuten koken
- de boerenkool laat je ongeveer 20 minuten koken
- Voor de rookworst kook je water, haal je de pan van het vuur en laat de rookworst 20 minuten in het hete water staan (of zie beschrijving verpakking rookworst)
- Als de aardappels klaar zijn doe je de melk en de boerenkool kruiden (zie recept) over de aardappels
- Stamp de aardappels
- Stamp de boerenkool er doorheen
- Maak de jus zoals beschreven op de verpakking en gebruik 1 jus lepel per persoon
(Visited 337 times, 1 visits today)