Andijvie stamppot! Dat klinkt ouderwets! Maar deze andijvie met spekjes ovenschotel is dat zeker niet!
Echt geloof me, deze variant eet het hele gezin mee, is heerlijk, niet moeilijk en snel klaar!
Andijvie is rijk aan vitamine A, C en mineralen en vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar! Het kan gekookt of rauw gegeten worden, altijd na het koken wel even laten uitlekken in een vergiet!
Wat heb je nodig voor deze andijvie met spekjes ovenschotel?
- 400 gr andijvie
- 400 gr aardappelen
- 1 groente bouillon blokje
- 2 tl mosterd
- 1 ui
- 125 gram magere spekreepjes
- 100 gram geraspte kaas
Hoe maak je het?
- Snipper de ui en schil de aardappels.
- Zet de aardappels op in een laagje water met het groentebouillon blokje, kook in ongeveer 20 minuten gaar
- Ik zet zelf de andijvie ook altijd even aan de kook, maar met rauwe andijvie kan het ook. Ik kook de andijvie een minuut of vijf.
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Bak de spekreepjes (in eigen vet, dus niets toevoegen) in een koekenpan tot ze lekker krokant zijn en voeg ook de gesnipperde ui eraan toe. Wat ruikt het heerlijk in de keuken!
- Giet de aardappels af, doe er de mosterd bij en stamp de aardappels. Je kan er voor de smaak een beetje peper aan toe voegen
- Giet de andijvie af, laat het even uitlekken in een vergiet.
- Stamp de aardappels en de andijvie door elkaar
- Roer het grootste gedeelte van de spekjes en de ui door de andijvie stamppot
- Doe de andijvie in een ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover
- Als laatste verdeel je het restje spekblokjes met ui een klein beetje over de schaal
- Zet 15 minuten in de oven op 150 graden en je hebt een heerlijke, gezonde, gezellige ovenschotel!
Deze schotel bevat 495 Kcal per persoon
(Visited 3.473 times, 2 visits today)